Omgaan met verlies. Hoe doe je dat? - Mindfulness Cuijk en Sint Agatha

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Omgaan met verlies. Hoe doe je dat?

Verlies:

Een woord waar we niet zo vaak bij stilstaan. Het leven is echter vol verlies. Het is een onderdeel van het leven. Het wordt anders als we iemand verliezen die ons dierbaar is of waar we zeer aan gehecht zijn. Of als we ziek worden en de gezondheid ons in de steek laat. Ook een baan verliezen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Het raakt je als mens.
Hoe nu verder?

Bij al deze verlieservaringen wordt het leven plotseling heel anders. Het leven krijgt een andere kleur! Je staat met lege handen! Hoe daarmee om te gaan? Is dat wel te leren?
Mindfulness kán daarbij ondersteunen om een nieuw perspectief te vinden...


De cursus Mindfulness en Verlies:


Een eenvoudige methode om mensen te ondersteunen die een verlies te verwerken hebben. Deze methode maakt gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, ademhalings-oefeningen en meditatie. Deze gerichte aandachtsoefeningen brengen uw gedachten tot rust en doorbreken het piekeren.

Verdriet, pijn en andere emoties worden niet weggestopt, maar mogen er zijn. Zo ontstaat er ruimte en energie om de huidige situatie te aanvaarden en daar invulling aan te geven. Aanvaarding van het leven zoals het nú is, geeft je kwaliteit van leven...

 
gerichte aandacht en stilte staan centraal
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu